Uvjeti korištenja

Poštovani kupci,

Molimo pročitajte sljedeće uvjete web stranice:

Sadržaj www.samovar.hr i svi povezani sadržaji služe isključivo za osobnu upotrebu. Svaki korisnik već samim korištenjem bilo kojeg dijela ili sadržaja prihvaća sve rizike koji iz navedenog mogu proizaći, te koristi sadržaje i usluge na vlastitu odgovornost uz obavezu da svaki postupak s potencijalnim utjecajem na zdravlje provede isključivo uz obaveznu prethodnu konzultaciju liječnika. Navedenim on istodobno prihvaća pod istim uvjetima korištenje svih sadržaja ovih web, e-mail i telefonskih servisa na vlastitu odgovornost.

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih u web dućanu e-kutak (u daljnjem tekstu «robe») je Papar i sol d.o.o., Lubanjski uspon 9, 51000 Rijeka. Kupac robe je posjetitelj internet kataloga koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

І. Proizvodi

Proizvodi prema registracijskim pravilima nisu namijenjeni za dijagnozu, liječenje ili prevenciju bolesti. Potrebno je strogo pridržavanje načina primjene i preporučenih količina, te savjetovanje liječnika u slučaju bilo kakve dvojbe, razvijenih bolesti, trudnoće, dojenje ili drugih posebnih okolnosti.

Sadržaj www.samovar.hr i svi povezani sadržaji služe isključivo za osobnu upotrebu. Svaki korisnik već samim korištenjem bilo kojeg dijela ili sadržaja prihvaća sve rizike koji iz navedenog mogu proizaći, te koristi sadržaje i usluge na vlastitu odgovornost uz obavezu da svaki postupak s potencijalnim utjecajem na zdravlje provede isključivo uz obaveznu prethodnu konzultaciju liječnika. Navedenim on istodobno prihvaća pod istim uvjetima korištenje svih sadržaja ovih web, e-mail i telefonskih servisa na vlastitu odgovornost.

ІІ. Cijene i promocije

Cijene proizvoda navedene na web stranici uvećavaju se za realne troškove dostave. U slučaju promocije, bit će vam dana prilika dobiti popust na cijenu proizvoda. Dostavu provode specijalizirane službe – u većini Hrvatska pošta prema vlastitim pravilnicima poslovanja. Proizvodi koji su plaćeni unaprijed, nakon što smo obaviješteni o provedenoj uplati, dostavljaju se bez dodatne naplate. U slučaju narudžbe pouzećem, potrošač plaća proizvod u gotovini nakon isporuke . Cijene proizvoda su podložne promjenama bez prethodne obavijesti korisnicima. Potrošač plaća cijenu koja je aktualna u vrijeme narudžbe.

ІІІ. Narudžbe

Naručitelj može naručiti proizvod preko naše web stranice, e-mailom, telefonom ili kontaktom preko Facebook-profila. Kod narudžbe preko web stranice, on obvezno mora popuniti sva polja u obrascu za narudžbu. Način plaćanja tada je pouzećem.

Roba se naručuje elektronskim obrascem i telefonskim putem. Kupac mora ispuniti Profil s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.

Po odabiru proizvoda možete kliknuti na detalje o proizvodu, a želite li ga kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici možete birati količine, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša vam je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati naš izlog. Po završetku kupovine, vratite se na košaricu i odaberite završi narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže vam na e-mail adresu.

 1. Načini plaćanja

Plaćanje je moguće izvršiti na sljedeće načine:

 1. A) plaćanje pouzećem odnosno po primitku pošiljke

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

 1. B) plaćanje kreditnim karticama

American Express, Visa, MasterCard, Diners i Maestro

Za sigurnost plaćanja i Vaših podataka brine se WS Pay, usluga online autorizacije kreditnih kartica. Plaćanje i autorizacija kreditnim karticama odvija se online u stvarnom vremenu. Posebnim sigurnosnim protokolima sustava zaštićeni su svi podaci svih sudionika u procesu kupnje preko interneta.

 1. C) internet bankarstvo

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu Kupac dobiva potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati narudžba kreće u realizaciju.

ІV. Rokovi i uvjeti

Roba se isporučuje u roku od 3 do 4 radna dana od primitka narudžbe. Prodavatelj se obvezuje obavijestiti Kupca ukoliko pojedini proizvod nije trenutno dostupan. Prilikom preuzimanja proizvoda Kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati poštanskom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Ukoliko Kupac ne preuzme pošiljku u roku od 5 dana, pošiljka se vraća Prodavatelju. Prodavatelj nije odgovoran za kašnjenje isporuke uzrokovane od strane poštanske/kurirske tvrtke, pogrešne adrese ili druge više sile.

 1. Otkaz ugovora i povrat kupljene robe

Kupac ima pravo odbiti ili vratiti naručeni proizvod samo ako nije narušen komercijalni integritet pakiranja u roku od sedam radnih dana od dana dostave, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, a nakon plaćanja troškova vraćanja i slanja. Povrat proizvoda provodi se samo na navedeni bankovni račun kupca u roku od 60 dana od dana primitka neotvorenog paketa. Ako iz bilo kojeg razloga kupac želi zamijeniti kupljeni proizvod, on ima pravo na to, u tom slučaju trošak povratka proizvoda i isporuka novog proizvoda snosi kupac.

VІ. Jamstvo, potraživanje i povrat vrijednosti proizvoda

Korisnik ima sva prava iz Zakona o zaštiti potrošača. Vraćanja proizvoda se primaju putem e-pošte, veleprodaja@samovar.hr, klijent mora navesti razloge za potraživanje. Davatelj zadržava pravo da ne prihvati zaključak kupca, ako smatra da su razlozi za njegova potraživanja neosnovani ili su uzrokovane zloupotrebom proizvoda od strane kupca. Povrat vrijednosti proizvoda je moguć samo za prvu kupovinu i samo za jedan paket po osobi / kućanstvu / obitelj. Naknada ne pokriva sve troškove prijevoza za slanje i povratka. Povrat je moguć samo u roku od 60 dana od slanja na adresu koju je naveo Kupac. Sva (uključujući i prazna) pakiranja moraju se vratiti na adresu Prodavatelja. Pri reklamaciji proizvoda Kupac je dužan priložiti račun kao dokaz o vremenu kupnje. Paketi se moraju vratiti u roku od 10 dana od dana primitka potvrde o mogućnosti povrata robe. Nepoštivanje navedenih uvjeta dovodi do otkazivanja za povrat vrijednosti proizvoda. U slučaju pozitivnog odgovora za povrat vrijednosti proizvoda, Prodavatelj je dužan vratiti taj iznos samo na bankovni račun naveden od strane kupca u roku od 60 dana od dana primitka paketa. Prodavatelj ne prihvaća predmete s plaćanjem u gotovini. Prodavatelj ne vraća troškove za pakiranje, isporuku i povrat proizvoda.

Reklamaciju možete predati pisanim putem na dva načina:

 1. A) elektronskim putem na e-mail adresu veleprodaja@samovar.hr ili
 2. B) zemaljskom poštom na adresu PAPAR I SOL d.o.o., Vere Bratonje 28, 51000 Rijeka.

VІІ. Prava i obveze web stranice

Papar i sol do.o.o strogo se pridržava Zakona o zaštiti osobnih podataka u cilju zaštite informacija o klijentima za isporuku naručenih proizvoda u ugovorenom roku na navedenu adresu. Papar i sol d.o.o. zadržava pravo ne isporučiti naručene proizvode na pogrešne adrese i / ili telefone.

VІІІ. Prava i obveze kupca

Kupac je dužan dati valjani telefon, e-mail i adresu za isporuku, platiti cijenu naručenih proizvoda kako bi se omogućilo njegovo usvajanje, ne mora slati fiktivne narudžbe, ne pisati fiktivna mišljenja o proizvodu ili drugu lažnu informaciju. Molimo povremeno pregledajte uvjete za promjene.

 1. Autorska prava

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.samovar.hr su vlasništvo tvrtke Papar i sol d.o.o. Sav sadržaj koji se nalazi na stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama. Ako imate bilo kakvih nejasnoća ili pitanja vezanih za Uvjete korištenja i način poslovanja, molimo Vas da se obratite našoj podršci na e-mail adresu: veleprodaja@samovar.hr.

Papar i sol d.o.o., izričito zabranjuje bilo kakvo korištenje internet stranica www.samovar.hr  na način i/ili u svrhe, kojima se neposredno ili posredno krši bilo koji važeći zakon ili pravni propis, koji je na snazi u Republici Hrvatskoj, kao i dobri običaji.

Sadržaji (fotografije, slike, video, tekstovi i sl.) na internet stranicama www.samovar.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati niti na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez prethodnog pisanog pristanka tvrtke Papar i sol d.o.o. Sadržaji objavljeni na internet stranicama www.samovar.hr mogu se koristiti samo za osobne potrebe korisnika, i to uz poštivanje sljedećih uvjeta:

 1. Korisnik se smije koristiti sadržajima jedino uz poštivanje autorskih i srodnih prava tvrtke papar i sol d.o.o.i trećih osoba.

2      Korisnik ne smije činiti nikakve modifikacije na sadržajima i uslugama, bez prethodnog pisanog pristanka tvrtke Papar i sol d.o.o.

 1. Zaštita privatnosti

Papar i sol d.o.o. se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika internet stranica www.samovar.hr

 1. Druge internet stranice

Internet stranica www.samovar.hr može sadržavati i veze s drugim internet stranicama (linkovi), koje su kreirale treće osobe. Papar i sol d.o.o. nema nadzor na navedenim internet stranicama, te se potpuno odriče svake odgovornosti za sadržaj na internet stranicama, a koje su kreirane od strane treće osobe.

 XII. Ostale odredbe

Sve ostale odredbe koje nisu navedene u općim uvjetima mogu se regulirati i biti naznačene unutar same web trgovine www.samovar.hr ili putem e-maila koji dobiva svaki korisnik / kupac nakon obavljene registracije ili poslane narudžbe.

XIII. Pravne odredbe

Svako neplaćanje naručene robe ili usluge, bilo da se radi o virmanskom plaćanju ili pouzećem za robu i uslugu koje nemaju nedostataka podliježu finanacijskim zakonima Republike Hrvatske koji obuhvaća i ovršni zakon u slučaju ne plaćanja prispjelih financijskih obveza. Posjećivanjem stranica www.samovar.hr internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku. Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete suglasnost da Vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti.

XIV. Pitanja, sugestije i podrška

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga ili potrebu za dodatnim informacijama (podrškom) o ovoj izjavi o privatnosti ili o općim uvjetima poslovanja i kupnje, molimo kontaktirajte nas na:

e-mail: veleprodaja@samovar.hr

tel.: 051/261-343