Košarica

Vaša košarica je prazna ...

THE BIG BOUQUET

35,00 HRK kom Težina: 50 g


 
Vrhunski brazilski Matē čaj, koji čini 70 % mješavine, upotpunjen je ovom prilikom narančom, ginkom, guranom, jabukom, guavom i sljezom. Njegova orašasta slatkoća tako postaje mineralna, voćna i svježa, pitka i vesela. Ova 100 % prirodna mješavina najkvalitetnijih čajnih sastojaka donosi svu energiju, snagu i iznimna biološka djelovanja Matē čaja.

 

Mješavina iznimnog južnoameričkog Matē čaja, u koju su dodani ginko, guarana, komadići neprskane narančine kore, narančini cvjetovi te guava, jabuka i sljez, jedna je od globalno najpopularnijih Matē-inačica. Temeljni okus Matē čaja koji (70 %) predominira u mješavini, orašast i s kasnim karamelnim notama, skladno je upotpunjen kombinacijom probranih, prirodnih dodataka. Poletno svježi, upravo oni osiguravaju notu nevjerojatne lakoće, mineralnost i pitkost. Sačuvanu snagu dobro poznatog Matē karaktera i njegovih iznimnih bioloških djelovanja, među kojima se ističu protuupalna, imunostimulacijska, revitalizacijska i druga znanstveno dokazana djelovanja, sada nalazite u jednom nježnijem, voćnom ruhu.

 

Biološka svojstva i djelovanje

Matē čaj se vezuje uz tradiciju Guarana (The Guarani People), posebne etničke skupine koja tisućljećima obitava u Južnoj Americi. Kao tradicionalni čaj, koji donosi čistoću i snagu nedirnutih prostranstava Brazila, Matē se dobiva od biljke yerba matē (Ilex paraguariensis) čiji su listići vrlo posebnog, nazubljenog izgleda, baš kao što je poseban njihov sastav i konačni proizvod. Aromatičan, gorkasto-sladak, ovaj čaj je bogat različitim biološki aktivnim spojevima, a ne samo kofeinom, pa je osim gastronomskih priznanja, on u mnogobrojnim znanstvenim studijama pokazao učinke na poboljšanje općeg stanja, povoljno djelovanje na oporavak iza velikih zdravstvenih događaja, operacija i slično, izvrsnu imunomodulaciju, regulaciju masnoća u krvi, te normalizaciju probave i stolice. U Matē čaju je do danas identificiran čitav niz vrijednih aktivnih elemenata među kojima se ističu geronial, matein, te niz drugih, specifičnih tvari s kojima se povezuju njegova ljekovita svojstva.

Napomena:

Ne preporučuje se osobama s povišenim krvnim tlakom, trudnicama i dojiljama.