Košarica

Vaša košarica je prazna ...

MOJITO GREEN

27,00 HRK kom Težina: 50 g


 
Poletan u prvom gutljaju, mirisav i lagan dok klizi nepcem, osvježavajuć i opojan kad ga ispijete do dna – omiljeni čaj Ernesta Hemingwaya donosi bogatstvo i vitalnost zelenog Sencha čaja vrhunske kvalitete koji, uz kombinaciju najboljih prirodnih aromatičnih dodataka, okusom podsjeća na pravi Mojito.

Vrhunski Sencha zeleni čaj kao osnova mješavine, listići peperminta i komadići neprskane limete, neven, čkalj, smilje i prirodne arome čine ovu zavodljivu kombinaciju iznimnom. Mirisna i lagana, poletna u prvom gutljaju, osvježavajuća nakon prve šalice i opojna nakon druge, to je mješavina iznimno kvalitetnih sastojaka koja nosi ime omiljenog bara Ernesta Hemingwaya u Havani.

Jednako dobar topao i ohlađen, ovaj čaj podsjeća na legendarni okus Mojita. Prema dostupnim podacima, upravo je ovo bio omiljeni čaj Ernesta Hemingwaya i ukupno njegovo najomiljenije piće. Obzirom na glasine po kojima je pisac bio sklon alkoholu i silne polemike koja se povela u traženju odgovora na pitanje je li više volio Mojito ili Martini Dry, te je li zaista on osobno kreirao poznati koktel Bloody Mary, prema izjavama suvremenika se utvrdilo da je tijekom pisanja potpuno apstinirao od alkohola. Slova na zidu legendarnog bara La Bodeguita del Medio u Havani Hemingway koja je vlastoručno ispisao govore: „My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita“. Ona se i danas mogu vidjeti ondje kao dokaz ljubavi velikog pisca prema okusu ovog osvježavajuće koktela. Kad nije radio, Hemingway je pio klasičan Mojito s bijelim rumom, ali dok je stvarao, ispijao je ogromne količine dobro ohlađenog, fantastičnog Bodeguita Mojito Green čaja.

25,00 HRK kom
Rezultati 1 - 1 od 1