Priče o čaju

Jeste li znali da je čaj jedno od globalno najpopularnijih i najčešće konzumiranih napitaka, odmah iza vode?

Znate li što čini pravi, kvalitetan čaj i kako se on priprema?

 

Najbolji čajeva svijeta našli su svoje mjesto u hrvatskoj riznici – Samovar.hr. Na ovome mjestu možete saznati sve o nama te sve o čaju – više no što ste ikada mogli zamisliti. Samovar.hr tim je stručan, akademski obrazovan tim koji okuplja nutricioniste, liječnike, istinske poznavatelje i ljubitelje čajeva. Iz njihovog znanja možete saznati sve što Vas je oduvijek zanimalo o čaju, a niste imali koga pitati – podrijetlo, način uzgoja, zdravstvene dobrobiti, priče iz davnina, anegdote i novitete iz svijeta jednog od najpopularnijih i najkonzumiranijih napitaka.

 

Opustite se uz šalicu čaja i neka Vas ona odvede na mirno i opušteno mjesto...

Posted by on in Priče o čaju

Đumbir, egzotični korijen neugledna izgleda, ali božanstvena okusa zapravo vrlo rijetko možemo naći u našim domaćinstvima. Globalno, priča ide drugačije – đumbir predstavlja nezaobilazan dodatak mnogim kuhinjama svijeta, ali i prirodni lijek. S toliko zdravstvenih blagodati koje nam ova neobična biljka donosi, čini se logičnim uvrstiti ga u svoju prehranu, bilo kao začin ili kao – čaj. I zaista, mnoga znanstvena istraživanja potvrđuju pozitivna djelovanja đumbira, stoga vam donosimo kratak portret ove neobičnog korijena. 

0

Posted by on in Priče o čaju

Iako je žuti čaj zapravo rijedak, njegove su blagodati odavna poznata i priznate u krugovima uživaoca čajeva. Malobrojne studije, dosad, pokazuju da žuti čaj ima čak i više zdravstvenih dobrobiti od zelenog čaja. Nadamo se da će žutom čaju, s vremenom, porasti popularnost i da će postati dostupniji te se više konzumirati.

 

b2ap3_thumbnail_uti.jpg

0

Posted by on in Priče o čaju

Yerba Matè je više no samo čaj. Ovo je napitak koji je vremenom razvio nevjerojatnu popularnost diljem Južne Amerike i prometnuo se u jedno od najomiljenijih pića tog kontinenta, a ta se popularnost stihijski širi diljem svijeta. Yerba Matè je napitak koji skriva mnoge zdravstvene dobrobiti pa je čak dobio ime „napitak bogova“.

0

Posted by on in Priče o čaju

Kao što smo već više puta rekli i napomenuli – čaj je, iza vode, drugo najkonzumiranije piće na svijetu. Među više vrsta čajeva koji nam se nude na tržištu, možemo pronaći i onaj cvijeta hibiskusa. Ovaj čaj je poznat još od vremena starih Egipćana i predstavljao je glavni napitak faraona, budući da je cvijet hibiskusa jedna od najraširenijih biljaka doline Nila i da je čaj, spravljen od prekrasnih latica crvenog ili bijelog hibiskusa, eliksir mladosti i zdravlja.

0

Posted by on in Priče o čaju

U moru super hrane koja nam se svakodnevno nameće spominju se mnoga imena – acai bobice, goji bobice, borovnice, Nim prah, Aloe arborescens… No, u svoj toj šumi podataka i egzotičnih imena ipak se ističe jedno. Provode se brojna istraživanja koja donose fantastične rezultate, a ona - polako i sigurno osvaja svijet i zasluženo nosi ime super hrana. Njeno je ime – aronija.

0