Priče o čaju

Jeste li znali da je čaj jedno od globalno najpopularnijih i najčešće konzumiranih napitaka, odmah iza vode?

Znate li što čini pravi, kvalitetan čaj i kako se on priprema?

 

Najbolji čajeva svijeta našli su svoje mjesto u hrvatskoj riznici – Samovar.hr. Na ovome mjestu možete saznati sve o nama te sve o čaju – više no što ste ikada mogli zamisliti. Samovar.hr tim je stručan, akademski obrazovan tim koji okuplja nutricioniste, liječnike, istinske poznavatelje i ljubitelje čajeva. Iz njihovog znanja možete saznati sve što Vas je oduvijek zanimalo o čaju, a niste imali koga pitati – podrijetlo, način uzgoja, zdravstvene dobrobiti, priče iz davnina, anegdote i novitete iz svijeta jednog od najpopularnijih i najkonzumiranijih napitaka.

 

Opustite se uz šalicu čaja i neka Vas ona odvede na mirno i opušteno mjesto...

Posted by on in Priče o čaju

Ako ste jedan od brojnih ljubitelja čaja možda, kao i ja, teška srca bacate dragocjene listove nakon samo jedne pripreme. Ovo je i mene dovelo do pitanja – je li u redu nekoliko puta pripremati čaj od istih listova?

0

Posted by on in Priče o čaju

Želite izbaciti kavu i kofeinske napitke iz svakodnevne konzumacije i već dugo ste u potrazi za ukusnim, blagotvornim i lako dostupnim napitkom? Ne tražite dalje, tu je Rooibos čaj - prirodni podizač energije!

 

b2ap3_thumbnail_rooiboos3.jpg

0

Posted by on in Priče o čaju

Postoji priča o tibetanskom svecu po imenu Milarepa, za kojega se kaže da je desetljećima živio samo od meditacije i – koprive. Biljka koju često, kao i maslačak, čupamo iz zemlje i tretiramo kao korov zapravo je divan dar prirode i odličan pomagatelj u liječenju cijelog niza zdravstvenih stanja.

 

b2ap3_thumbnail_kopriva1.jpg

0

Posted by on in Priče o čaju

Hladan, vjetrovit dan, zubato zimsko sunce još ne želi predati tron proljeću. Ulazim u toplu bakinu kuću, voda vrije na štednjaku, a ona pred mene stavlja najfinije domaće čajne kekse i šalicu ruskog, indijskog ili, službeno, crnog čaja. Privlači me toplina šalice i tople pare koje se dižu iz ovog tamnog, snažnog napitka.

 

b2ap3_thumbnail_crni1.jpg

0

Posted by on in Priče o čaju

Svake godine, kako odmiču dani na kalendaru, a sunce nas mami da skinemo teške kapute i tamne boje bivamo zatrpani mnoštvom članaka i objava o tome kako poboljšati zdravlje i izgubiti suvišne kilograme u nadolazećoj godini.

 

b2ap3_thumbnail_zeleni2.jpg

0