Priče o čaju

Jeste li znali da je čaj jedno od globalno najpopularnijih i najčešće konzumiranih napitaka, odmah iza vode?

Znate li što čini pravi, kvalitetan čaj i kako se on priprema?

 

Najbolji čajeva svijeta našli su svoje mjesto u hrvatskoj riznici – Samovar.hr. Na ovome mjestu možete saznati sve o nama te sve o čaju – više no što ste ikada mogli zamisliti. Samovar.hr tim je stručan, akademski obrazovan tim koji okuplja nutricioniste, liječnike, istinske poznavatelje i ljubitelje čajeva. Iz njihovog znanja možete saznati sve što Vas je oduvijek zanimalo o čaju, a niste imali koga pitati – podrijetlo, način uzgoja, zdravstvene dobrobiti, priče iz davnina, anegdote i novitete iz svijeta jednog od najpopularnijih i najkonzumiranijih napitaka.

 

Opustite se uz šalicu čaja i neka Vas ona odvede na mirno i opušteno mjesto...

Posted by on in Priče o čaju

Cimet – ili ga volite ili ga prezirete. No, svi smo se jednom u životu susreli s ovim, barem meni, divnim i aromatičnim začinom, cijenjenim i konzumiranim već tisućama godina radi očuvanja i promocije zdravlja. U moderno doba znanstveni dokazi potkrjepljuju ono što ljudi instinktivno znaju već godinama.

 

b2ap3_thumbnail_cimet1_20150430-065722_1.png

0

Posted by on in Priče o čaju

Znate li što je, zapravo, bijeli čaj? Kad se zeleni čaj prvi put pojavio na zapadnjačkom globalnom tržištu kao napitak nije odmah bio prihvaćen s oduševljenjem. No, s vremenom se priča promijenila i uživatelji su prihvatili drugačiji, pomalo opor okus zelenog čaja – naročito kada bi se pripremao uz dodatak aromatične mente ili pikantnog đumbira. Popularnosti je pridonijela i medijska pažnja koja se zelenom čaju pridaje, a danas ćemo vrlo rijetko naići na kućanstvo koje ga nema.

 

b2ap3_thumbnail_bijelicaj_20150416-081514_1.jpg

0

Posted by on in Priče o čaju

Svi smo se našli u situaciji kada nam u 6 ujutro ili na kraju radnog dana tijelo i razum viču: DAJ MI KOFEINA, PROBUDI ME! U tom trenutku iznimne potrebe za stimulansom mnogi se često zapitaju što je bolji izbor - čaj ili kava?

0
Hits: 17071 Continue reading

Posted by on in Priče o čaju

Zašto je čaj bolji od kave?

U životu uvijek postoje mala natjecanja – ljubitelji mačaka protiv ljubitelja pasa, ljubitelji planina protiv ljubitelja plaže, ljubitelji čaja protiv ljubitelja kave. Oba napitka sadrže kofein, te su oba odabir za jutarnje buđenje, ali razbuđuju na različit način.

0

Posted by on in Priče o čaju

Kada se dotakne tema idealnog dodatka čaju, većina koplja se lomi upravo oko – mlijeka. Mnogi ljubitelji čaja ni pod kojim okolnostima u svoju šalicu čaja ne dodaju mlijeko jer ono mijenja prirodnu aromu čaja i za njih upropaštava napitak. Za druge ono predstavlja nezaobilazan dodatak. Kao što već znamo, u Britaniji je popodnevni čaj nezaobilazan bez kapljice mlijeka, dok se u Monogoliji obavezno u čaj dodaje komadić maslaca.

 

0
Hits: 10725 Continue reading