Košarica

Vaša košarica je prazna ...

Čaj za štitnjaču

Vrlo su ograničene znanstvene spoznaje o tretiranju bolesti štitnjače prirodnim sredstvima, pa se svode uglavnom na tradicionalnu – iskustvenu tj. narodnu praksu.

Opširnije...

Giht - što, kako, zašto?

Giht je oblik upale zglobova – artritis koji uzrokuju kristali mokraćne kiseline. Kada razina mokraćne kiseline koja cirkulira u našoj krvi u otopljenom obliku, a poznata je još i pod nazivom „urati“ naraste iznad određene koncentracije dolazi do njenog taloženja u obliku kristala.

Opširnije...

Štitnjača - mala žlijezda s brojnim i važnim funkcijama

 

Štitnjača? Bolesti ovog malog, ali vrlo važnog organa nisu rijetke i mogu stvarati vrlo različite simptome koji se ponekad ne prepoznaju na vrijeme.

Opširnije...

Čaj za probavu

Neredovita stolica i nadutost nisu samo neugodne, već i potencijalno opasne smetnje. Svaki trud uložen u njihovu regulaciju stoga je i više no opravdan.

Opširnije...

Čaj za giht

Obzirom na dokazana protuupalna djelovanja i niske, ali značajne razine simpatomimetskih tvari – teina, kofeina i srodnih supstanci, stručnjaci su skloni smatrati upravo zeleni čaj idealnim prirodnim dijelom strategije prevencije napada gihta.

Opširnije...

Zeleni čaj smanjuje kolesterol u krvi

Pijenje zelenog čaja smanjuje povišeni kolesterol u krvi!

 

Iako kvalitetni zeleni čaj značajno smanjuje povišen krvni tlak, njegovo djelovanje na kolesterol u krvi još je izraženije kako kazuje znanstveni rad koji je upravo objavljen u vrhunskom znanstvenom časopisu.

Opširnije...

6 pića koja povećavaju rizik od gihta

Pivo i giht

Pivo sadrži visoke razine purina, a pijenje piva je snažno povezano s napadima gihta. Prema znanstvenim podacima, osobe koje dnevno konzumiraju 330 ml piva imaju 1,5 veći rizik od razvoja gihta od onih koji ne piju alkohol.

Opširnije...

Zeleni čaj smanjuje povišeni krvni tlak

Redovita konzumacija zelenog čaja uspješno smanjuje povišen krvni tlak!

Iako su vjerovanja o pozitivnom djelovanju zelenog čaja na povišen krvni tlak dugo bila predmet vjerovanja, upravo objavljena velika analiza znanstvenih studija konačno ih je potvrdila.

Opširnije...