Košarica

Vaša košarica je prazna ...

Čaj za štitnjaču

Vrlo su ograničene znanstvene spoznaje o tretiranju bolesti štitnjače prirodnim sredstvima, pa se svode uglavnom na tradicionalnu – iskustvenu tj. narodnu praksu.

Obzirom da je kod poremećaja funkcije štitnjače u sklopu Hashimoto tiroiditisa ključ na razini imunološkog odgovora, smatra se kako uz praćenje svih uputa liječnika u obzir dolaze prirodna sredstva koja se tradicionalno primjenjuju za modulaciju imuniteta.

U ovom području imamo tradicionalnu praksu našeg kraja koja stoljećima kombinira domaće ljekovito bilje, te svjetsku praksu prirodnog liječenja koja ističe Rooibos – čaj koji ne bi smio biti usitnjen ili smljeven, već sačinjen od najkvalitetnijih cjelovitih listova, po mogućnosti u svojoj zelenoj inačici poznatoj pod imenom Zeleni Rooibos. Čaj EuthyTEA koji možete pronaći samo u Samovar.hr web-shopu jedini objedinjuje našu tradicionalnu recepturu si predstavlja optimalno čajno rješenje za poremećaje štitnjače. Ovaj jedinstveni čaj možete pronaći ovdje.

 Kao čaj za štitnjaču nameće se narodna čajna mješavina domaćeg ljekovitog bilja koja se prema tradiciji spravlja i koristi u našim krajevima, 100 % prirodna mješavina probranog ljekovitog bilja - lista koprive i crnog ribiza, zlatošipke, dvornikove i bobice Schizandra. Upravo za ovakvu kombinaciju postoji čvrsto narodno vjerovanje kako upravo ona aktivnim prirodnim sastojcima dovodi do poticanja pozitivne – zaštitne i smirivanje neželjene, štetne imune reakcije našeg tijela. Ovakav i slični recepti mogu se uz manje međusobne razlike naći u različitim predanjima i tradicionalnim recepturama sa šireg područja naše zemlje.

Sagledavajući globalnu fitoterapiju poremećene imunosti, u svjetskoj se tradiciji ističu čajevi iz porodice Rooibos. Uz klasičan, crveni ili fermentirani Rooibos s afričkog juga koji je poznat kao najmoćnija pojedinačna ljekovita biljka u ovim indikacijama, još se moćnijim čini danas na tržištu dostupan, iako vrlo rijedak Zeleni Rooibos. Riječ je o najkvalitetnijim listovima Rooibosa iz Južne Afrike koji se beru, ručno obrađuju, pare i suše po metodologiji vrhunskog zelenog čaja. Ovako pripravljen Zeleni Rooibos odista je nešto posebno – kako okusom, tako i jedinstvenom biološkom snagom.

Poštujući klasične medicinske postupke i potrebu za praćenjem savjeta liječnika koji se ne mogu nadomjestiti drugim postupcima, kao prirodne dodatke u bolestima štitnjače možemo savjetovati jedinstven EuthyTEA čaj. On predstavlja tradicionalnu kombinaciju domaćeg ljekovito bilja koje se koristi stoljećima u ovoj indikaciji.

Čaj EuthyTEA kao najbolje dodatno prirodno rješenje u poremećajima imunosti i optimalnu čajnu mješavinu za poremećaje štitnjače možete naručiti ovdje.

Ukoliko želite isprobati čisti ZELENI ROOIBOS kao iznimno vrijedan i rijedak prirodni imunomodulator koji je u Hrvatskoj dostupan samo u Samovar.hr web-shopu, kliknite ovdje.

Za poremećaje gladi i debljinu povezanu s poremećajima štitnjače, najbolje prirodno rješenje prema dugogodišnjem iskustvu dr. Ružića i AkademskogCentraZdravlja – vodećeg nutricionističkog stručnog centra u Hrvatskoj je čaj iWKAN uz koji dobijate besplatno i stručan plan prehrane.

 

Ukoliko želite saznati više o bolestima štitnjače i mogućnostima prirodnog liječenja proćitajte Štitnjača - mala žlijezda s brojnim i važnim funkcijama

Preporučamo:

35,00 HRK kom