Košarica

Vaša košarica je prazna ...

Varijante pripreme

Za one koji žele znati malo više, donosimo podatke o razlici prethodno navedenog, najčešćeg načina pripreme (Usuncha ili thin Matcha tea) s pripremom gustog, snažnijeg i načelno prirodno slađeg Matcha čaja koji preporučujemo dobrim poznavateljima (Koicha ili thick tea). Ova druga varijanta koristi jednak postupak, ali uzima dvostruko veću količinu Macha-praha (3,75 g, 3 chashaku bambusove žličice ili jednu čajnu žličicu),

te nešto manju količinu tople vode (40 ml što odgovara 6 jušnih žlica). Obzirom da je ova mješavina (Koicha) značajno gušća, nema pjenastu strukturu – mjehuriće, već onu guste tekućine - praktički sirupa, mješanje bambusovom metlicom (chasen) mora biti sporije nego kod pripreme Usunche. Iako se Koicha varijanta Matcha čaja može prirediti od bilo koje podvrste Matcha praha, obično se za njeno spravljanje koristi prah podrijetla starijih (> 30 godina) grmova zelenog čaja koji za razliku od onog što potiče s mlađih biljaka ima jače izraženu prirodnu slatkoću, a osjećaj koji ostavlja na nepcu je mekši i zaokruženiji.