Košarica

Vaša košarica je prazna ...

Meditativni učinci čaja

Danas dobro znamo da je meditativni učinak pijenja čaja iznimno važan i da ritual uživanja u čaju predstavlja put u postizanje pune vlastite duhovne i tjelesne ravnoteže.

Ovo je dodatni razlog zbog kojega kod ljudi koji su zdravstveno, ekološki i životno osviješteni, te vjeruju u pozitivne vrijednosti i značaj kvalitetnog življenja, ljubav prema čaju redovito nalazi svoje mjesto. Pored opredjeljenja za dugotrajno unaprjeđenje zdravlja i postizanje pune vitalnosti, oni u čaju nalaze nezamjenjivu meditativnu komponentu. Trenutak posvećenosti samome sebi uz vrhunski čaj kao medij koncentracije, opuštanja i ulaska u stanje punog duševnog mira krijepi tijelo i daje optimalnu ravnotežu. Nema ljepšeg i cjelovitijeg uživanja u trenutku vlastitog mira do malog dnevnog rituala ispijanja prirodnog čaja.

Jeste li doživjeli tihi šum lijevanja čaja u šalicu, tišinu u kojoj se čuje samo melodija mekog gutljaja, susret nježne arome na nepcu i topline koja se pritom slijeva niz grlo, napinje grudi i budi razmišljanje. Ovakve jedinstvene trenutke, po uzoru na stoljetnu praksu budističkih redovnika, osviješteni pojedinci provode kao osnovu vlastitog životnog balansa svakog dana diljem svijeta. Dokazani meditativni učinci pijenja čaja su nezamjenjivi. Ukoliko to još niste – krenite! Ritual pijenja čaja obogaćuje naše živote i donosi novu dimenziju. Kroz ovaj trenutak vlastitog opuštanja on dokazano donosi ravnotežu i snagu za optimalno funkcioniranje tijekom cijelog dana. Vrhunski čaj je izniman medij do vlastitog punog balansa.

Pokušajte uvesti svojih 10 minuta čajnog rituala dnevno. Nezamjenjivo!