Košarica

Vaša košarica je prazna ...

iW k a n

iWKAN mješavina domaćeg čaja, prema originalnoj recepturi AkademskogCentraZdravlja – Škole mršavljenja, centra za nutricionizam, dijetoterapiju i zdravo mršavljenje
receptura prof. dr. sc. Alena Ružića, dr. med.

Ljekovito bilje u ovoj mješavini pomno je odabrano kako bi osiguralo najbolje što priroda nudi u suzbijanju suvišnih kilograma. Svaki od istaknutih sastojaka donosi neka specifična svojstva, koja se u ovoj optimalnoj kombinaciji međusobno nadopunjuju i dodatno pojačavaju.

Redovito korištenje čaja korisno je kod postupnog smanjenja tjelesne težine, a njegova je posebna vrijednost u pojačavanju utjecaja pravilne ishrane, njene lakše provedbe i bolje ustrajnosti.

Čaj je mješavina vrhunskih, domaćih i tradicionalnih sastojaka u posebnim omjerima, testirana na mnogobrojnim korisnicima, priređena na fitoterapijskim načelima, najboljem suvremenom znanju i bogatom iskustvu Akademskog Centra Zdravlja, vodećeg hrvatskog centra za zdravo i trajno mršavljenje.

Važna djelovanja ovog čaja vezujemo uz ukupno smanjenje osjećaja gladi i povećanje osjećaja sitosti. Redovitim uzimanjem ovog čaja, postiže se bolja kratkoročna regulacija šećera koji onda u krvi sporije raste nakon obroka, pa se rjeđe susreću simptomi njegovog paradoksalnog naglog pada (tzv. reaktivne hipoglikemije) koji su povezani s iznimnom, naglom gladi i mogu biti jedan od važnih uzroka debljine.

Pozitivni utjecaji čaja vezani su ne samo uz kratkoročnu, već i uz bolju dugoročnu regulaciju šećera u krvi, te uz bolju kontrolu krvnog tlaka. Smanjeno izlučivanje žuči koje zbog redukcije unosa masnoća susrećemo u gotovo svim pokušajima mršavljenja, izvrsno reguliraju neki od sastojaka ove čajne mješavine.

Gastritis koji imaju mnoge pretile osobe, žgaravica, težina u želucu nakon neke hrane, ali i osjećaj kiseline u žličici koji često prati različite pokušaje smanjenja unosa hrane, stanja su u kojima ovaj čaj može pomoći. Sposobnost utjecaja na upalu sluznice probavnog sustava do značaja će doći kod ezofagealnog refluksa koji je iznimno čest upravo u osoba s prekomjernom tjelesnom težinom, te u raznim stanjima poremećenog rada crijeva. Utjecajem na bolju probavnu funkciju, te na smanjenje nadutosti, ovaj čaj dodatno doprinosi lakšem i uspješnijem mršavljenju.

Jedno od svojstava čaja koje ne treba zaboraviti je i poticanje izlučivanja viška tekućine bez kojeg nema zdravog i uspješnog mršavljenja. Međutim, redovita konzumacija ovog čaja istodobno osigurava primjerenu dnevnu hidraciju koja je posebno važna u mršavljenju, a kojom se uspostavlja i optimalna ukupna tjelesna mjena tvari, bolje izlučivanje raspadnih produkata i postizanje pune metaboličke ravnoteže.

 

Koji su sastojci čaja?
Potpuno prirodni, sigurni i neškodljivi, u posebnom su omjeru izmiješane domaće biljne vrste koje nalazimo na popisu tradicionalnih čajeva u našoj kulturi.

List borovnice (Vaccinum flos) i komušina graha (Phaesoli pericarpilum) sastojci su koji se stoljećima koriste u regulaciji krvnog šećera, te za poticanje izlučivanja viška tjelesne tekućine. Uz crni dud vezujemo moć smanjenja osjećaja gladi, a uz komušinu sposobnost pojačavanja osjećaja sitosti nakon obroka. Njihovo prisustvo u mješavini tako osigurava neka od njenih najznačajnijih svojstava i pozitivnih utjecaja tijekom redukcije tjelesne težine.

Preslica (Equiseti herba) je biljka čiji se čaj, uz pomoć u očuvanju zdravlja noktiju i kose, te sprečavanju osteoporoze, odvajkada koristio upravo za – mršavljenje. Iako se tradicionalno njegov utjecaj u ovoj indikaciji vezuje za ubrzavanje metabolizma i poticanje lučenja tekućine, posljednjih je desetljeća posebno značajnim prepoznato njegovo djelovanje u prilagodbi tijela na izgubljene kilograme. Bolja regeneracija tkiva - posebno epitela, od iznimnog je značaja u promjenama koje se tijekom mršavljenja događaju na unutarnjim organima, koži i sluznicama. Iako su mnogi fitoterapeuti i kozmetolozi uvjereni kako preslica smanjuje nastanak bora o čemu tek očekujemo konkretne dokaze, neupitno je njeno djelovanje na poboljšano izlučivanje mokraćne kiseline i sprečavanje nastanka gihta.

List masline  (Olea europea L.),  taj simbol kućnog praga, mira, slobode i blagostanja, stoljećima se koristi u regulaciji krvnog tlaka i šećera. Blagim protuupalnim djelovanjem, kao sastojak ove čajne mješavine, on smanjuje simptome različitih promjena koje nalazimo u pretilosti, ali i kod samog mršavljenja. U ovisnosti o mogućoj prisutnosti simptoma, maslina u čaju može pozitivno djelovati u širokom rasponu od aterosklerotske bolesti srca i krvnih žila, preko masne jetre, mentalnog i spolnog zdravlja, pa do tegoba u mišićima, tetivama i zglobovima. Sušeni maslinov list ovoj čajnoj mješavini dodatno donosi ravnotežu, stabilnost i harmoničnost čime još i pojačava djelovanja njenih drugih sastojaka.

Troskot (Polygoni herba) je sastojak čaja zadužen za bolju funkciju želuca i crijeva, smanjenje upale sluznice probavnog sustava, te za blago, no značajno diuretsko djelovanje. 

Kopriva (Urtica dioica) sinergistički djeluje s djelovanjem troskota, pa upravo njihovoj uparenosti pripisujemo mnoga iznimna djelovanja ove čajne mješavine.

Utjecaji relativno niskog udjela bosiljka (Basilici herba) dostatni su za poticanje već opisanih djelovanja drugih sastojaka na probavni sustav, ali i za specifično svojstvo bosiljka da smanjuje nadutost. Uz navedeno, on daje globalnu metaboličku optimizaciju, te donosi blagu razinu smirujućeg utjecaja koji je dragocjen pri svakom mršavljenju.

Napominjemo kako nije poželjno da samostalno mješate istaknute sastojke jer su njihovi omjeri u optimalnoj mješavini vrlo različiti, a pretjerano korištenje pojedinih komponenti može dovesti do neželjenih učinaka.

 

PRIPREMA:

1 jušnu žlicu čaja se preliti s litrom kipuće vode i pusti da poklopljeno odstoji 20 minuta uz povremeno miješanje. Preporučljivo je dodati minimalnu količinu kuhinjske soli (prstohvat ili manje), promiješati, procijediti i piti željenu količinu kroz cijeli dan

 

 

32,00 HRK kom
32,00 HRK kom
35,00 HRK kom

 

 

 

 

UPOZORENJE : Ako ste trudni, dojite, imate značajne razvijene bolesti ili uzimate lijekove, posavjetujte se s liječnikom prije uporabe. Nemojte uzeti više od preporučene doze.Držite podalje od djece. Čuvati na suhom i hladnom mjestu ispod 30 °C. Ovaj proizvod nije namijenjen za dijagnozu, liječenje ili prevenciju bolesti.