Košarica

Vaša košarica je prazna ...

Čajevi s Tajvana

Kad se govori o čaju, Tajvan još nosi svoje nekadašnje ime – Formosa. Nakon što je, krajem 17. stoljeća, pripojena Kini u Formosu pristižu sadnice iz pokrajine Fujian te započinje proizvodnja čaja. Produkcija dobiva puni zamah sredinom prošlog stoljeća, kada su Kinezi otkrili moć kontinentalnih dijelova zemlje.

 

Tajvan ima idealne uvjete za uzgoj čaja:

- plodna zemlja

                                           - visoka nadmorska visina

                                          - konstantna temperatura 

                                          - dobra vlažnost

 

Oolong (Wu Long) ili polu-fermentirani čajevi

Tajvan je najpoznatiji po svojim polu-fermentiranim čajevima imena Oolong, što u prijevodu znači „Crni zmaj“.

Oolong čajevi prolaze različite stupnjeve fermentacije, ovisno o plantaži. Upravo iz tog razloga je besmisleno uspoređivati kinesku i tajvansku metodu fermentacije čajeva, pa se tajvanski čajevi klasificiraju prema stupnju fermentacije koji prolaze.

 

Dimljeni čajevi

Na Tajvanu se uzgajaju zeleni i crni čajevi, od kojih je najpoznatiji Tarry Souchong dimljeni čaj, iznimno cijenjen i poznat po svojoj neobičnoj jakosti.